חזרה

מתחם פיזיקה

התכנית לפיתוח מתחם הפיזיקה החדש, כוללת בתוכה הקמת מבנה מחקר חדש בשטח של כ- 15,000 מ״ר, שדרוג הקומפלקס הקיים בשטח דומה, ויצירת ציר מחבר בין הקיים לחדש, הקושר את שני קצות המתחם ליחידה אחת.

לאורך הציר תוכננו חצרות פנימיות וחללי מפגש נושאי אווירה, החסרים כיום בסביבת המחקר הקיימת.

בבסיסה של הצעת התכנון להכפלת מתחם הפיזיקה הנוכחי, עמדו דיון ומחקר מעמיקים בנושא חשיבות הקשר שבין גורמי המחקר השונים ובאינטראקציות ההכרחיות ביניהם לטובת קידום המדע.

ליצירת החוויה המרכזית במבנה החדש, התמקדנו בתכנון החללים (פנים וחוץ) שייעדנו למפגשים מתוכננים וספונטניים, כך שיצרו סירקולציה הכרחית בין המשתמשים ויתווכו בין הקליני לתיאורטי.

מחד יצירת סביבה חדשנית וייצוגית היאה למרכז מחקר ראשון במעלה ומאידך, חללים נעימים ובלתי פורמליים, המשרים נינוחות, עונים על צרכי החוקרים ומאפשרים רמות שונות של פרטיות בהתאם.