חזרה

מעונות דוקטורנטים ע״ש קלור

מבנה ברוטליסטי יפהפה שעמד בשיממונו תקופה ארוכה, הוכשר למעונות דוקטורנטים. פנים המבנה נהרס כולו ובתוספת בנייה מינימלית, תוך שמירה על ערכי המבנה ופרטיו המקוריים, תוכנן מחדש והושב לייעודו המקורי.

מעונות הדוקטורנטים ע"ש צ'רלס קלור ממוקמים בסמוך לשער הכניסה הראשי למכון ויצמן למדע.

הבניין הברוטליסטי,העשוי בטון חשוף, עץ, זכוכית, יציקות טרצו וקיר חלוקי נחל ברוח התקופה, תוכנן ע״י האדר׳ אריה אלחנני בשנות ה-60 ונכלל ברשימות השימור של עיריית רחובות. המבנה שימש למגורי דוקטורנטים ולאחר הזנחה ארוכת שנים שבסופה ננטש ופונה מדייריו, נדרש לרה-תכנון תחת הנחיות שימור מחמירות.

בשל מיקומו הייחודי על קו תפר בין העיר לקמפוס האקדמי, מתקיימת בו סיטואציה אורבנית ייחודית  בה הוא מהווה שער המאפשר מעבר רגלי למכון בתווך הקיים. למבנה למעשה שתי כניסות ראשיות מקבילות- אחת מהמכון דרך ״גן גסטטנר״ המרשים והאחרת מרחוב הנשיא הראשון.

המבנה במתכונתו המקורית הכיל מערכי חדרים בתצורת ״ אשכולות״ ולאחר הריסת כל תכולתו על ארבע קומותיו, חולק מחדש והוסב לחדרי מגורים פרטיים ומאובזרים היטב.

בתכנון הוקדשה מחשבה רבה להיבטים החברתיים בחיי הסטודנטים והוספת פונקציות משותפות המעודדות מפגש ואינטראקציה בין הסטודנטים כדוגמת חלל הפאטיו המשותף שהפך למרכז המבנה וחללי הלימוד והמוסיקה אשר מאפשרים לסטודנטים ליהנות מחיי קמפוס תוססים לאורך היממה.